Pierre Lommen. Dé linnen- en beddengoed zaak sinds 1918!

Over the Years

 

 

Pierre Lommen

Linnenspeciaalzaak
met een 100 jaar rijk verleden

 

1ste generatie – 1890

  • Pierre Lommen, geboren in 1890 wordt als hij vier jaar oud is wees. Hij wordt opgenomen bij de familie Dreesmann (van V&D) in Nijmegen. Hier helpt hij van jongs af aan mee en leert zo al vroeg het vak in de verkoop.

 

Opgericht 1918 – 1919

  • Pierre Lommen start in 1919 zijn “magazijn van manufacturen” op de Neerstraat 26 te Roermond. In de zaak worden artikelen als zakdoeken, handschoenen, lingerie, korsetten, manchetknopen, luiermanden en wiegen verkocht. In de jaren daarna wordt dit uitgebreid naar gordijnen en matrassen. En jaren later wordt er ook bedden- en linnengoed verkocht

Pierre-Lommen-Roermond-1918

 

Verhuizing Neerstraat naar Steenweg – 1928

  • Pierre leent geld van het bisdom om een pand te kopen op de Steenweg. Als afspraak met het bisdom, moet één van zijn zeven kinderen priester worden. Zijn zoon Pierre wordt naar de priesterschool gestuurd, maar blijkt niet geschikt te zijn om priester te worden. In de jaren erna gaat zijn zoon Pierre (Pierre junior) zijn vader helpen in de zaak op Steenweg 21 te Roermond.

 

Crisisjaren –  Jaren 30

  • Pierre junior gaat in de crisisjaren ‘de boer op’, om te zorgen dat er geld binnen blijft komen. Hij neemt maten op en levert stoffen. Alles wordt op maat gemaakt, bijvoorbeeld jassen en lakens. Ruilhandel komt veel voor

pierre-lommen-roermond-jaren-30

 

 

1970 – 1990

  • Inmiddels helpen vrouw Lenie en de kinderen Pierre en Liesbeth ook in de familiezaak. In 1970 wordt het 50- jarig bestaan van de zaak Pierre Lommen gevierd. En 15 jaar later vindt er wederom een verbouwing en heropening plaats.

 

2008

  • In 2008 wordt het pand op de Steenweg verhuurd en opent kleinzoon Pierre een zaak in bedden en matrassen op de Neerstraat, die open blijft t/m 2012. Kleindochter Liesbeth opent de linnenspeciaalzaak op de Brugstraat 16, de huidige locatie van Pierre Lommen.

pierre-lommen-1970-verbouwing-steenweg-roermond

 

 

4e  generatie – Sinds 2018

  • In maart 2018 neemt achterkleindochter Daniëlle de zaak Pierre Lommen over. Daniëlle is inmiddels de vierde generatie die de speciaalzaak voortzet. Daniëlle richt zich op duurzame en exclusieve producten die lang mee gaan en goed zijn voor de planeet. Het hoogwaardig linnengoed wordt gemaakt in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Italië. 

PIERRE LOMMEN | Familiezaak in Premium Bed- en Badlinnen