Over The Years

Pierre Lommen – Linnenspeciaalzaak met een 100 jaar rijk verleden.

Image

1ste generatie – 1890

Pierre Lommen, geboren in 1890 wordt als hij vier jaar oud is wees. Hij wordt opgenomen bij de familie Dreesmann (van V&D) in Nijmegen. Hier helpt hij van jongs af aan mee en leert zo al vroeg het vak in de verkoop.

Image
Image

Opgericht 1918 – 1919

manufacturen” op de Neerstraat 26 te Roermond. In de zaak worden artikelen als zakdoeken, handschoenen, lingerie, korsetten, manchetknopen, luiermanden en wiegen verkocht. In de jaren daarna wordt dit uitgebreid naar gordijnen en matrassen. En jaren later wordt er ook bedden- en linnengoed verkocht

Verhuizing Neerstraat naar Steenweg – 1928

Pierre leent geld van het bisdom om een pand te kopen op de Steenweg. Als afspraak met het bisdom, moet één van zijn zeven kinderen priester worden. Zijn zoon Pierre wordt naar de priesterschool gestuurd, maar blijkt niet geschikt te zijn om priester te worden. In de jaren erna gaat zijn zoon Pierre (Pierre junior) zijn vader helpen in de zaak op Steenweg 21 te Roermond.

Image
Image

Crisisjaren –  Jaren 30

Pierre junior gaat in de crisisjaren ‘de boer op’, om te zorgen dat er geld binnen blijft komen. Hij neemt maten op en levert stoffen. Alles wordt op maat gemaakt, bijvoorbeeld jassen en lakens. Ruilhandel komt veel voor 

1970 – 1990

Pierre en Liesbeth ook in de familiezaak. In 1970 wordt het 50- jarig bestaan van de zaak Pierre Lommen gevierd. En 15 jaar later vindt er wederom een verbouwing en heropening plaats.

Image
Image

2008

In 2008 wordt het pand op de Steenweg verhuurd en opent kleinzoon Pierre een zaak in bedden en matrassen op de Neerstraat, die open blijft t/m 2012. Kleindochter Liesbeth opent de linnenspeciaalzaak op de Brugstraat 16, de huidige locatie van Pierre Lommen.

4e  generatie – Sinds 2018

Al van kleins af aan helpt achterkleindochter Daniëlle regelmatig mee in de familiezaak. In maart 2018 neemt Daniëlle de zaak Pierre Lommen over. Daniëlle is inmiddels de vierde generatie die de speciaalzaak voortzet. Verder bordurend op het concept dat ooit haar overgrootvader met hart en ziel in 1918 heeft uitgebouwd. Service en advies draagt ze hoog in het vaandel. Bij Pierre Lommen zal je een vertrouwd gezicht zien. Er wordt gericht advies gegeven over het assortiment bed-, bad- en keukentextiel.

Het hoogwaardig linnengoed wordt gemaakt in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Italië. Daniëlle richt zich op mooie en duurzame producten die lang mee gaan en goed zijn voor de planeet. Ze koopt uitsluitend in bij leveranciers waar ze een lange termijn relatie mee kan opbouwen en waarvan ze weet dat het premium producten zijn die eerlijk worden geproduceerd. Producten waar iedereen blij van wordt.

Image

U bent van harte welkom!

Bent u in Roermond en wilt u gezellig een bezoekje brengen aan onze Linnenspeciaalzaak? Wij heten u van harte welkom! Heeft u vragen over onze producten of wilt u meer weten over onze speciaal- winkel?Wij zijn te vinden op de Brugstraat, een van de leukste en oudste straatjes van Roermond:

Pierre Lommen Linnenspeciaalzaak
Brugstraat 16
6041 ER Roermond

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
PIERRE LOMMEN | Familiezaak in Premium Bed- en Badlinnen