Onze Winkel - PIERRE LOMMEN | Familiezaak in Premium Bed- en Badlinnen

Over the Years

 

 

Pierre Lommen

Linnenspeciaalzaak
met een 100 jaar rijk verleden

 

1ste generatie – 1890

  • Pierre Lommen, geboren in 1890 werd op zijn 4e wees. Hij werd opgenomen bij de familie Dreesmann (van V&D) in Nijmegen. Hier hielp hij al van jongs af aan en leerde zo al vroeg het vak in de verkoop.

 

Opgericht 1918 – 1919

  • Pierre Lommen start in 1919 zijn “magazijn van manufacturen” op de Neerstraat 26 te Roermond. In de zaak werden artikelen als zakdoeken, handschoenen, lingerie, korsetten, manchetknopen, luiermanden en wiegen verkocht. In de jaren daarna werd dit uitgebreid naar gordijnen en matrassen. En jaren later werden er ook bedden en linnengoed verkocht.

Pierre-Lommen-Roermond-1918

 

Verhuizing Neerstraat naar Steenweg – 1928

  • Pierre had geld geleend van het bisdom om een pand te kopen op de Steenweg. Als afspraak met het bisdom, moest één van zijn zeven kinderen priester worden. Zijn zoon Pierre werd naar de priesterschool gestuurd, maar was hier niet geschikt voor dus hij kwam later weer terug. In de jaren erna is zijn zoon Pierre (Pierre junior) zijn vader blijven helpen in de zaak op Steenweg 21 te Roermond.

 

Crisisjaren –  Jaren 30

  • Pierre junior ging in de crisisjaren ‘de boer op’, om te zorgen dat er geld binnen bleef komen. Hij nam maten op en leverde stoffen. Alles werd op maat gemaakt, bijvoorbeeld jassen en lakens. Ruilhandel kwam toen nog veel voor.

pierre-lommen-roermond-jaren-30

 

 

1970 – 1990

  • Inmiddels helpen vrouw Lenie en de kinderen Pierre en Liesbeth ook in de familiezaak. In 1970 wordt het 50- jarig bestaan van de zaak Pierre Lommen gevierd. En 15 jaar later vind er wederom een verbouwing en heropening plaats.

 

2008

  • In 2008 wordt het pand op de Steenweg verhuurd en opende kleinzoon Pierre een zaak in bedden en matrassen op de Neerstraat, die open bleef t/m 2012. Kleindochter Liesbeth opent de linnenspeciaalzaak op de Brugstraat 16, de huidige locatie van Pierre Lommen

pierre-lommen-1970-verbouwing-steenweg-roermond

 

 

4e  generatie – Sinds 2018

  • In maart 2018 neemt  achterkleindochter Daniëlle de zaak Pierre Lommen over.  Daniëlle is inmiddels de vierde generatie die de speciaalzaak voortzet.

PIERRE LOMMEN | Familiezaak in Premium Bed- en Badlinnen