Home » Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken


Luxe dekbedovertrekken in mooie prints of fris effen

Het dekbedovertrek is een van de grootste items in de slaapkamer. Heerlijk om ’s avonds in bed te kruipen en te slapen onder een dekbedovertrek dat helemaal bij jou past! Een dekbedovertrek bepaalt de look binnen jouw slaapkamer, het geeft de kamer sfeer, warmte en gezelligheid. Een dekbedovertrek luxe uitstraling kan een chique print hebben, zo kan jij voorkeur geven aan een dekbedovertrek luxe merken, zoals een Roberto Cavalli dekbedovertrek Egyptisch katoen of een dekbedovertrek van Alexandre Turpault of het Italiaanse merk Mirabello. Een dekbedovertrek luxe merken in opvallende kleuren, diepe contrasten, speelse figuren of frisse bloemen, het kan allemaal! Een dekbedovertrek luxe uitstraling hoeft niet altijd in een opvallende print te zijn, effen wit met bijvoorbeeld een mooie cordon kan ook heel mooi staan bij jouw slaapkamer. Je kunt met een dekbedovertrek alle kanten op, precies zoals jij het wilt.

Dekbedovertrek luxe uitstraling en van hoogwaardige kwaliteit

Het materiaal waarvan het dekbedovertrek gemaakt is, is zeker niet onbelangrijk. Want het is nog belangrijker dat jij er goed onder zult slapen. Luxe dekbedovertrekken zoals een dekbedovertrek Egyptisch katoen, wordt gemaakt van natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit. Deze kwaliteit zal een grote rol spelen bij het slaapgenot. Hoe aangenamer de stof voor jou aanvoelt, des te plezierig jij eronder zult slapen. De stof van luxe dekbedovertrekken is vaak gemaakt van uitsluitend langvezelig katoen, waarvan de vezel op een natuurlijke manier tot een stevig, sterk en zeer zacht weefsel wordt gesponnen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van getwijnd garen wat super gekamd en gemerceriseerd is. Dit resulteert in een mooie gelijkmatige structuur van de stof die ervoor zorgt dat de luxe dekbedovertrekken mooi glad aanvoelen, niet snel gaan pillen en lang mee gaat. Zo ervaar jij lang plezier van jouw dekbedovertrek.

Exclusieve dekbedovertrekken in verschillende materialen

De exclusieve dekbedovertrekken zijn er in verschillende stoffen. Zo is er katoen, dit voelt zacht en soepel aan, is ademend en vochtregulerend. Katoen kan onderverdeeld worden in bijvoorbeeld een dekbedovertrek percal katoen of van katoen satijn. Het verschil met katoen is dat percal katoen een hogere threadcount (TC) heeft, er worden meer draden per vierkante inch gebruikt. De garen voelen daardoor glad, soepel en stevig aan. Een dekbedovertrek percal katoen is een meer frisse, krakende katoen. De exclusieve dekbedovertrekken van percal katoen zijn er in bijvoorbeeld 200 TC of 400 TC. 

Katoen satijn is katoen wat dichter op elkaar is geweven (4 inslagdraden over 1 kettingdraad), waardoor de stof glanzend, soepel en zacht aanvoelt. Net als percal ventileert katoen satijn ook goed. Dekbedovertrekken van katoen satijn zijn er in bijvoorbeeld 300 TC of 600 TC.

Een dekbedovertrek van flanel is gemaakt van 100% geruwde katoen. Hierdoor voelt het materiaal dik en zacht aan en houdt het warmte extra goed vast, ideaal voor de winter. Doordat de stof 100% natuurlijk is, is een flanellen dekbedovertrek ondanks dat het warm is, ook vocht regulerend en ademend.

Een jersey dekbedovertrek wat gemaakt is van 100% katoen ademt goed, voelt zacht aan en is kreukvrij. Je hoeft het niet te strijken, dit is dus weer heel anders dan een dekbedovertrek percal katoen. 

Een ander dekbedovertrek wat je niet hoef te strijken is een dekbedovertrek van linnen. Linnen is ook een natuurlijk materiaal, het is een vezel van de vlasplant. De stof is sterker dan katoen, voelt zwaarder aan, maar is heerlijk koel in de zomer. Een linnen dekbedovertrek mag kreuken, het geeft de slaapkamer een iets stoerdere uitstraling.

Een ander alternatief is slapen onder een dekbedovertrek van Tencel Lyocell. Tencel is gemaakt van de houtvezel van de Eucalyptusboom. Tencel voelt glad en zeer soepel aan een heeft een hoge vochtopname capaciteit, ideaal als je veel transpireert. Exclusieve dekbedovertrekken die op Tencel lijken zijn dekbedovertrekken van Micromodal. Micromodal is gemaakt van 100% houtcellulose van beukenhout. Een dekbedovertrek van Micromodal is zeer zacht en glad, ideaal voor mensen die lastig kunnen draaien ’s nachts. De stof is ademend, soepel en absorberend.

Dekbedovertrekken in verschillende maten, waaronder dekbedovertrek 160×200 of maatwerk

De collectie dekbedovertrekken zijn geschikt voor normale bedden van 200 cm lang en ook voor extra lange bedden van 210 of 220 cm lang. Zo zijn de dekbedovertrekken inclusief de instopstrook meestal 260 cm lang. Dit is lang genoeg, ook voor hogere boxsprings. 

De dekbedovertrekken zijn voorzien van een instopstrook. Een dekbedovertrek met instopstrook is handig zodat de stof mooi onder het matras of topper ingestopt kan worden. Een dekbedovertrek met instopstrook kan met een flessenhals instopstrook gemaakt zijn of kan een doorlopende instopstrook hebben. De stof is dubbelzijdig en open, zo past het om ieder dekbed.

De dekbedovertrekken zijn in verschillende maten te krijgen, zo zijn er de standaard maten: 140×200/220, 200×200/220 en 240×200/220. Afwijkende maten zijn bijvoorbeeld een dekbedovertrek 160×200, 260×200 of 280×220. Dekbedovertrek 160×200 is een wat ruimer eenpersoons dekbed, maar deze maat is zeker ook mogelijk om te bestellen. Heb je een van deze afwijkende dekbed maten? Bekijk dan eens de dekbedovertrekken van Dommelin. Staat jouw maat er niet tussen? Neem dan contact met ons op, want maatwerk is ook mogelijk.

Item added to cart.
0 items -  0,00