Home » Hoeslakens

Hoeslakens


Hoeslakens

Hoeslakens, ook wel vaak onderlakens genoemd, zijn er in vele soorten en maten. Er is keuze uit verschillende kleuren, diverse stoffen en om niet te vergeten, allerlei verschillende afmetingen. Bij het kiezen van het juiste hoeslaken voor jouw bed komt dus behoorlijk wat kijken. Het is daarom belangrijk om voor het aanschaffen van een hoeslaken goed te kijken wat de afmeting van de matras is. Let hierbij niet alleen op de breedte en de lengte maar ook op de hoogte van de matras. Je wilt immers een hoeslaken die goed aansluit. Als je bijvoorbeeld een topper met split op een boxspring hebt liggen, is het belangrijk dat deze split ook terugkomt in het hoeslaken. Op deze pagina vind je allerlei hoeslakens in verschillende kwaliteiten: van zeer zachte jersey tot katoen percal of hoogwaardige satijn. Als het onduidelijk is welk hoeslaken je nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou hier graag over.

Jersey hoeslakens 

Jersey hoeslakens hebben als kenmerk dat ze niet kreuken en rimpelvrij om het matras liggen. Ze hoeven niet gestreken te worden en voelen warmer aan dan de katoenen hoeslakens. Een stretch hoeslaken is vaak een gemak bij het opmaken van het bed doordat het makkelijk mee rekt. 

De jersey hoeslakens zijn er in verschillende varianten, waaronder de Bella Donna hoeslakens of de Bella Gracia hoeslakens van Formesse. Het Bella Gracia hoeslaken is de entree in de wereld van luxe hoeslakens. Deze jersey hoeslakens zijn een jarenlang metgezel, zeker in deze prijsklasse. Het hoeslaken is gemaakt van 97% hoogwaardig compact katoen en 3% gekamde elastan. Het Bella Donna hoeslaken is van hetzelfde materiaal gemaakt, maar de vezels zijn super gekamd en daarna extra behandeld. Dit maakt het hoeslaken een bijzonder glad jersey hoeslaken van hoogwaardige kwaliteit. Zowel het Bella Gracia als Bella Donna hoeslaken zijn verkrijgbaar in 54 kleuren en alle mogelijke maten: hoeslakens 160×200, hoeslaken 120×200, hoeslaken splittopper. Alle maten zijn verkrijgbaar!

Bella Donna hoeslaken, ook als hoeslaken splittopper

Katoenen hoeslakens met een goede stretch: Het Bella Donna hoeslaken is gemaakt van 97% katoen van lange vezels en 3% elastan. De vezels zijn gekamd en met gas behandeld. Daarna zijn de lange katoenen vezels verrijkt met Aloë Vera en arganolie. Dit zorgt ervoor dat het Bella Donna hoeslaken een uniek en zwaar hoeslaken is met perfecte pasvorm. Dankzij de sterke rondom aangebrachte elastische band is het ook verkrijgbaar als hoeslaken splittopper. Het hoeslaken splittopper is geschikt voor toppers met 1 split boven of 2 splitten bij het hoofd- en voeteneinde. Het Bella Donna hoeslaken is zeer regelmatig en strak gebreid en is strijkvrij én rimpelvrij. Het Bella Donna hoeslaken behoort tot de beste kwaliteit hoeslakens. 

Hoeslaken topper

Een topper hoeslaken is geschikt voor top matrassen. Deze hebben meestal een hoekhoogte van 5 tot 14 cm. Doordat de hoeken korter zijn dan een standaard matras en de topper lichter is, is het van belang om een topper hoeslaken te nemen die de juiste maat heeft. Meet daarom altijd de topper alvorens het te bestellen. Vaak wordt het hoeslaken topper op maat gemaakt, omdat niet alle maten en kleuren voorradig zijn. 

Het hoeslaken topper is in vele kleuren en alle maten verkrijgbaar. Gaat jouw voorkeur uit naar een glad satijnen hoeslaken of juist naar een knisperend percal katoenen hoeslaken? Een satijnen hoeslaken voelt zacht, glad en soepel aan. Katoen satijn heeft een lichte glans die verdwijnt na een aantal wasbeurten. Een satijnen hoeslaken kreukelt nauwelijks in de wasmachine. Percal katoenen hoeslakens voelen fris en luchtig aan. Heb je het gauw warm, dan is percal katoen uitermate geschikt voor jou. Vanwege de strakke weving van percal katoen is het materiaal kreukgevoelig. Wanneer het bed is opgemaakt, zullen de kreukels nagenoeg verdwijnen na een aantal dagen.

Zoek je iets voor de koude nachten, dan zijn flanellen hoeslakens zeker een optie. Flanel is 100% geruwde katoen. Door de finish die het laken verkregen heeft, is flanel enorm zacht en voelt het meteen warm aan als je in bed stapt. Welke stof jij voor je hoeslaken topper kiest, met deze kwaliteit geniet jij elke nacht opnieuw.

Molton hoeslaken

Een molton hoeslaken is geschikt als bescherming van het matras of topper. De molton komt om het matras en het hoeslaken ligt daar omheen. Een molton hoeslaken kan gemaakt zijn van 100% katoen, maar kan ook een mix zijn van verschillende materialen. Een anti allergisch hoeslaken wat tegelijk extra bescherming van het matras biedt is ook mogelijk. Zo is er het lyocell molton waterdichte hoeslaken. Dit molton hoeslaken is gemaakt van 100% tencel lyocell. Dit materiaal is van de eucalyptus boom en daarom helemaal plantaardig. Door het gladde laagje aan de binnenzijde van het molton hoeslaken, biedt deze hoes extra bescherming van het matras. Doordat het gemaakt is van natuurlijke stoffen, zal huisstofmijt zich niet snel binden en is dit waterdicht hoeslaken tevens een ideaal anti allergie hoeslaken. 

Beste kwaliteit hoeslakens

Geweven als een hoeslaken Egyptisch katoen, maar dan gemaakt van een beter betaalbare katoensoort. De lengte van de katoenvezel is hierbij van belang. De luxe hoeslakens zijn allemaal gemaakt van extra lange of middellange vezels. Hoe langer de katoenvezel, hoe beter. Deze zachte hoeslakens zijn daarnaast gekamd. Hier worden de schildeeltjes en andere onzuiverheden verwijderd en de vezels opnieuw met elkaar uitgelijnd. Verder wordt in tegenstelling tot conventioneel garen, de uiteinden van katoenvezels compact opgenomen in de draad / verborgen. Dit maakt het garen compact, zonder dat er pilling of knobbeltjes in het oppervlak van het hoeslaken ontstaan.

De jersey hoeslakens, katoen percal hoeslakens en katoen satijnen hoeslakens zijn van duurzame kwaliteit door de transparante en duurzame productieomstandigheden. De jersey hoeslakens komen uit Duitsland en er wordt voldaan aan het Standard 100 by Oeko- Tex ® certificaat. De katoenen hoeslakens (satijn, percal, flanel) van hoogwaardige kwaliteit worden gemaakt in Portugal onder de juiste omstandigheden en kwaliteitscontrole en in een milieuvriendelijke omgeving.

Om de kwaliteit van de zachte hoeslakens te behouden raden we aan om het wasadvies in het waslabel altijd op te volgen. Na het wassen mogen de hoeslakens in de droger, maar beter is om het hoeslaken meteen uit te hangen. De hoeslakens voelen nog luxueuzer aan wanneer ze gestreken worden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00