Home » Hoofdkussens

Hoofdkussens


Een goede nachtrust is onmisbaar in het dagelijks leven! Een passend hoofdkussen zorgt er voor dat je lekker slaapt en uitgerust opstaat. Bij de soorten kussens in de slaapkamer wordt er onderscheid gemaakt tussen het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Gaat je voor een donzen kussen of een exemplaar met synthetische of kapok vulling? Het kan ook zijn dat je beter slaapt op een latex kussen. Doordat latex vormvast is, geeft dit kussen een uitstekende steun aan het hoofd en de nek. Naast het materiaal, is de hoogte en de hardheid ook iets waarbij je moet stilstaan als je een hoofdkussen wilt kopen. Als je advies wilt over het hoofdkussen kom dan gerust naar onze winkel. Of neem een kijkje tussen ons assortiment hier beneden.

Een donzen kussen of liever weg dromen op een plantaardig kapok kussen

Een traditioneel donzen kussen is zacht en goed vervormbaar. Hierdoor is het hoofdkussen van dons gemakkelijk aan te passen aan elke slaaphouding. Slapen op een zacht kussen of juist op een stevig hoofdkussen, een boxmodel of een puntkussen. Alles is mogelijk.

Alle donzen hoofdkussens in de collectie zijn gemaakt van dons dat een restproduct is en zijn voorzien van het Downpass keurmerk. De tijk is gemaakt van 100% hoogwaardig en zacht geweven katoen. Een nog mooier alternatief voor een natuurlijk hoofdkussen is een plantaardig kussen, bijvoorbeeld een tencel- of een kapok kussen. Zowel de donzen als ook de plantaardige hoofdkussens zijn vocht regulerend en anti allergisch. Een kapok kussen kan niet gewassen worden, daarentegen is een tencel kussen wel wasbaar (lees altijd eerst het wasvoorschrift op het waslabel). Er wordt aangeraden om het kussen regelmatig op te schudden en in de schaduw te laten luchten. Het hoofdkussen gaat het langst mee als je er een moltonsloop omheen doet. Dit beschermt het hoofdkussen tegen vocht en vuil en is makkelijk wasbaar.

Een donzen kussen of een kapok hoofdkussen is geschikt voor elke type slaper: hoofdkussen zijslaper of juist voor een buik- of rugslaper. Op zoek naar een vormvast hoofdkussen wat steun geeft aan de nek? Dan is een ergonomisch hoofdkussen aan te bevelen.

Ergonomisch kussen: zeer geschikt als hoofdkussen zijslaper of rugslaper

Een comfortabel hoofdkussen is net zo belangrijk voor hoofd, nek en schouders als een goed matras. Aangezien iedereen andere slaapgewoontes heeft en we een andere lichaamsbouw hebben, is een ergonomische kussen er in vele soorten en maten.

Op zoek naar een hoofdkussen nekklachten? Een latex hoofdkussen biedt dankzij de ergonomische zonering en de uitermate elastische natuurlatex kern, een onafhankelijke hoofd- en nekondersteuning. Op deze manier worden bij een latex hoofdkussen de halswervels in een goede natuurlijke positie gebracht zodat zenuwbanen weer optimaal kunnen functioneren. Het latex ergonomisch kussen is daarom een zeer geschikt hoofdkussen nekklachten. Het ergonomisch hoofdkussen is ideaal als hoofdkussen zijslaper of voor een rugslaper.

Het ergonomisch kussen Escade en het latex hoofdkussen Nightflower beschikken over een zeer hoogwaardig Europees geproduceerde kwaliteit 100% natuurrubber. Ze worden gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten, namelijk minimaal 85% heveamelk van de hevea brasiliensis en ca. 15% natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende additieven. Een ergonomisch hoofdkussen van puur natuur!

Het beste hoofdkussen: Voor iedereen anders

Er zijn zo veel verschillende soorten hoofdkussens te koop. Maar wat is voor jou het beste hoofdkussen? Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, maar de keuze voor een hoofdkussen hangt af van meerdere factoren.

Wat is jouw slaaphouding? Ben je een rugslaper of een buikslaper? Of zoek je juist een hoofdkussen zijslaper? Een rugslaper moet erop letten dat het hoofdkussen wat hoger is in de nek dan bij het achterhoofd. Als dit niet het geval is, dan zal het hoofd te ver naar voren buigen en gaat je hoofd in een knik liggen. De kans op nekpijn is dan hoger.

Een zijslaper met brede schouders heeft een dikker hoofdkussen nodig. Voor zijslapers is het belangrijk dat de schouders niet op het kussen liggen, maar er tegenaan. Het kussen begint dus boven de schouder. Er zijn ook kussens met een schoudercontour, zodat de schouders altijd tegen het kussen aan liggen. Een buikslaper kan het beste gaan voor een heel dun hoofdkussen. Op de buik lig je al in een ‘onnatuurlijke’ positie. Een dun kussen belemmerd de ademhaling het minst.

De vulling en de tijk speelt ook een belangrijke rol als je op zoek bent naar een hoofdkussen dat bij jou past. Wil je een ademend, ventilerend en anti allergie hoofdkussen? Ga dan voor een kussen dat gemaakt is van natuurlijke materialen zoals een kapok kussen. Een ergonomisch hoofdkussen is een ideaal hoofdkussen nekklachten. Ondanks de bewegingen/ draaien in bed, zal een vormvast kussen je constante steun bieden.

Ga voor het beste hoofdkussen wat bij jou past en val voortaan als een blok in slaap!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00