Home » Dekbedden

Dekbedden


Het beste dekbed van de mooiste materialen!

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid én voor het welzijn. ’s Nachts goed slapen betekend je beter voelen en productiever en sterker de nieuwe dag in gaan. Dankzij de beste materialen en vullingen slaap je sneller en dieper. Gegarandeerd.

Er zijn allerlei soorten dekbed vullingen zoals tencel, bamboe, mais, linnen, wol en synthetisch. Of zelfs een hennep- katoenen dekbed. Een traditioneel texeler dekbed of een donzen dekbed houdt warmte optimaal vast en voert vocht ongemerkt af. Plantaardige dekbedden zijn ook heerlijk warm en vochtregulerend. Ben je op zoek naar een 100% plantaardig en anti allergisch dekbed waar je heerlijk onder kan slapen? Dan is een dekbed van hennep of tencel lyocell zeker aan te raden. Een anti allergeen dekbed van tencel of hennep is ademend, temperatuur regulerend en heeft een goede vochtopname. Dit is ideaal als vier seizoenen dekbed.

Niet alle dekbedden zijn hetzelfde. De ene vulling is lichter dan de andere. Verder kan de isolatiewaarde en de vochtregulatie van een dekbed veel verschillen. Een donzen dekbed of een katoenen dekbed voelt lichter aan dan een dekbed van linnen of tencel. Echter wilt dit niet altijd zeggen dat het dan ook koeler is of beter ventileert. Voor het maken van een goede keuze is het belangrijk om te kijken welke eigenschappen van een dekbed bij jou passen.

Slapen onder een zacht vier seizoenen dekbed

Een dekbed speelt een belangrijke rol wat betreft onze nachtrust. Veel mensen denken dat het voldoende is om op een kwalitatief goed matras en bedbodem te slapen. Natuurlijk zijn deze zaken belangrijk, maar vergeet ook niet het belang van een goed dekbed.

Op zoek naar het beste dekbed? Maak de keuze tussen een zomerdekbed, dekbed winter of een 4 seizoenen dekbed. Een 4 seizoenen dekbed is ideaal als de slaapkamertemperatuur gedurende het jaar door erg kan wisselen. Het vier seizoenen dekbed bestaat uit twee lagen die je gemakkelijk aan elkaar vast kunt maken en van elkaar kan verwijderen. De twee verschillende lagen hebben ieder een eigen dikte. In de winter gebruik je mogelijk alle lagen aan elkaar (dekbed winter) terwijl je in de zomer waarschijnlijk alleen de dunste laag gebruikt (zomerdekbed). Met een 4 seizoenen dekbed heb je het dan ook nooit te warm of te koud.

Een los zomer dekbed of winter dekbed

Naast een vier seizoenen dekbed is er ook een zomer dekbed of een winter dekbed. Dit los dekbed bestaat uit één laag in plaats van twee lagen aan elkaar vast. In de zomer is het materiaal mais, linnen, bamboe of katoen ideaal. Een katoenen dekbed is tegelijk een anti allergisch dekbed wat gemakkelijk te wassen is. Het katoenen dekbed is een licht, luchtig en dun zomerdekbed. Dit maakt het heel fijn als je het ’s nachts snel warm hebt. Een andere mogelijkheid in plaats van een zomer dekbed is een heerlijk zachte koele zomerdeken.

Een winter dekbed is zeer geschikt als de temperatuur in het land flink daalt. Vaak is het in de slaapkamer dan ook niet bijzonder warm. Heb je het vaker koud ’s nachts? Kies dan voor een vier seizoenen dekbed zoals een tencel lyocell dekbed of een winter dekbed met hennep vulling of luxe synthetische vulling. Op zoek naar een winter dekbed wat temperatuur- regulerend en ademend is? Dan is er het hennep- katoenen dekbed of het tencel lyocell dekbed (anti allergeen dekbed winter). Met een fijn winter dekbed als beste dekbed hoef jij je geen zorgen te maken om de koude nachten.

Dekbed maten zoals een dekbed 140×220 of een 2 persoons dekbed

Iedereen slaapt op zijn eigen manier. Naast de verschillende vullingen van een dekbed is er ook nog de keuze uit verschillende dekbed maten. Voor eenpersoons bedden van 70 tot 100 cm breed is het dekbed 90×200 niet verkrijgbaar, omdat het dekbed over het matras hoort te hangen. Een standaard eenpersoons dekbed heeft de afmeting 140×200 of 140×220 (extra lang). De 20 cm extra in de lengte wordt meestal als praktisch ervaren, zodat het dekbed makkelijk onder het matras/ topper (samen met de instopstrook van het dekbedovertrek) ingestopt kan worden. De verschillende dekbed maten zijn allemaal in 220 cm lengte verkrijgbaar. Nooit meer koude voeten met een extra lang dekbed, ga dan voor een dekbed 140×220

Voor twijfelaars, tweepersoons bedden of lits- jumeaux bedden zijn er verschillende mogelijkheden. Men kan gaan voor twee aparte dekbedden (bv. dekbed 140×220) of voor één groot dekbed 200×200 of 240×200. Een dekbed 160 x 200 is ideaal voor twijfelaars of als je een eenpersoons bed hebt en het graag wat ruimer/ meer stof wilt hebben tijdens het slapen. Bij een bed van 180 cm breed kan je kiezen voor een dekbed van 200×200/220 of 240×200/220. Denk er wel aan dat een dekbed van 200×200/220 maar 10 cm aan de zijkanten overhangt als het matras 180 cm breed is.

Heb je een extra groot bed wat 200 cm breed is? Dan is het dekbed 200×200 te klein. Kies voor een dekbed van 240×200/ 220 of zelfs voor een extra groot dekbed van 260 cm of 280 cm breed.

Voordat je een dekbed aanschaft, maak dan de keuze of je voor een eenpersoons of 2 persoons dekbed wilt gaan. Houd er rekening mee hoeveel je jouw dekbed wilt laten overhangen. Nadat jij je keuze hebt gemaakt kan je voor een dekbed gaan dat bij jou past.

Gun jezelf de beste nachtrust en slaap optimaal onder een heerlijk dekbed. Iedere nacht opnieuw.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00