Home » Verzwaringsdeken

VerzwaringsdekenDiepere slaap

Een verzwaringsdeken kan u helpen sneller in slaap te vallen en de hele nacht door dieper te slapen

Stress verminderen

Studies hebben aangetoond dat de productie van cortisol afneemt bij gebruik van een verzwaringsdeken.

Een gevoel van veiligheid

Veel mensen ervaren een groter gevoel van veiligheid onder hun verzwaringsdekens, vergelijkbaar met het effect van een zachte omhelzing.

Verzwaringsdeken volwassenen

Zoals de naam al doet vermoeden, is een verzwaringsdeken volwassenen een extra zware deken om onder te slapen. Het slapen met een verzwaringsdeken wordt vergeleken met het gevoel van een zachte omhelzing. Het extra gewicht op het lichaam geeft een gevoel van veiligheid en vermindert angst. Studies hebben aangetoond dat het gewicht in de deken een verhoogd gevoel van veiligheid kan geven en hormonen kan vrijmaken die stress verminderen. Deze effecten kunnen leiden tot een diepere slaap en kan helpen bij de behandeling van slapeloosheid. Zoek je een verzwaringsdeken volwassenen? De verzwaringsdeken van NAP Lab is gemaakt van fijn biologisch katoen voor het beste ademend vermogen. De verzwaringsdeken 1 persoons (verzwaringsdeken 140×200) is gevuld met millimeter kleine glasparels, waardoor de deken het gewicht gelijkmatig verdeelt terwijl hij volledig stil is.

Verzwaringsdeken kind

Sleepy Sheepy is een verzwaringsdeken kind met een gewicht van ongeveer 2,5 kg. Het gewicht is afkomstig van glaskralen die veilig in het knuffeldier zijn genaaid. Sleepy Sheepy lijkt op een fopspeendeken, maar heeft het extra voordeel dat het kinderen helpt te ontspannen en zich te concentreren. Deze verzwaringsdeken kind is ideaal om zowel tijdens het reizen, in de auto, op school, op de bank of voor het slapengaan.

Studies onder schoolgaande kinderen met aandacht stoornissen hebben aangetoond dat ze zich beter kunnen concentreren met een verzwaringsdeken op hun schoot tijdens het maken van huiswerk en op school. We adviseren Sleepy Sheepy niet te gebruiken als het kind jonger is dan 2 jaar. Het is een geschikte verzwaringsdeken voor peuters (verzwaringsdeken peuter).

De afmeting van de verzwaringsdeken peuter is 90×30. De verzwaringsdeken kind kan op de schoot worden gelegd als een kind schoolwerk doet. Het verhoogt het gevoel van aanwezigheid in het hier en nu en kan helpen bij de focus en concentratie op de taak bij de hand. Het kan ook over de romp worden gelegd, d.w.z. over de schouder of de borst, wanneer het kind op de bank of in bed zit of ligt. Dit kan het kind helpen te ontspannen en tot rust te komen.

Door onderzoek weten we dat kinderen gevoeliger zijn voor aanraking en de druk van een licht gewicht tegen het lichaam. Een verzwaringsdeken peuter kan daarom helpen het kind te ontspannen, ‘s nachts tot rust te komen, beter te slapen, maar ook zich beter te concentreren op een taak. De ‘diepe drukstimulatie’, een therapeutische methode die stimuleert het lichaam door middel van druk. Dit leidt tot verlaagde cortisolspiegels en een verhoogde serotonineproductie, wat de hartslag en bloeddruk verlaagt.

Het belangrijkste is dat het kind de verzwaringsdeken zelf kan hanteren en verwijderen. Houd er rekening mee dat kinderen gevoeliger zijn voor gewicht en mogelijk een langere aanpassingsperiode nodig hebben om aan de deken te wennen. Een goed uitgangspunt kan zijn om de deken ‘s avonds bij het kind op de bank voor te stellen, zodat hij of zij vertrouwd raakt met het gevoel van het extra gewicht. Voor veel kinderen doet de verzwaringsdeken meteen wonderen, bij sommigen duurt het langer. 

Meerdere afmetingen zoals verzwaringsdeken 140×200

De verzwaringsdeken 1 persoons is in de afmeting 140×200. Verzwaringsdeken 140×200 is verkrijgbaar in verschillende gewichten: Verzwaringsdeken 5 kg, verzwaringsdeken 7 kg, verzwaringsdeken 9 kg en verzwaringsdeken 11 kg. 

Wist je dat een verzwaringsdeken je kan helpen sneller in slaap te vallen en dieper te slapen? Tevens helpt de verzwaringsdeken 1 persoons bij het verminderen stress. Studies hebben aangetoond dat de cortisolspiegel verlaagd een verzwaringsdeken. Veel mensen ervaren een verhoogd gevoel van veiligheid bij het gebruik van een verzwaringsdeken. 

De verzwaringsdeken is zo gemaakt, dat het zo koel mogelijk is zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid en kwaliteit. Vind je de deken te koud, dan gebruik je het samen met een gewoon dekbed er bovenop. We adviseren om een dekbedovertrek om de verzwaringsdeken te doen. Dit voor de hygiëne en om de verzwaringsdeken volwassenen of verzwaringsdeken kind lang mee te laten gaan.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de positieve effecten van een verzwaringsdeken volwassenen en voor kinderen. Hier kun je er enkele lezen (externe links): link

Item added to cart.
0 items -  0,00